Privatekonomi

Det ämnet är något som berör ALLA. Som barn och kanske ungdom är man inte medveten om det men så fort man växer upp kan man inte ”undvika” det. Varför man nu skulle vilja det… Kan inte riktigt ta dem som inte har förståelse för den lättaste ekvationen som finns: du kan inte spendera mer pengar än du har. Får du 15 000:- in att leka med varje månad kan du inte leva för 17 000:-. Det säger sig självt. Lån tar man till studier, bil och hus – nada mas. Har man en dyr hobby får man utöva den på något annat, billigt sätt tills man har råd att roa sig. Man får råd genom att jobba mer, jobba upp sig eller utbilda sig (vidare).
Ursäkta de självklara raderna men det är bara så skönt att gå igenom det uppenbara ibland som så många glömmer bort. Det är samma enkla ekvation när det gäller träning och viktnedgång: du måste göra av med mer än du får i dig. (Mycket förenklat!)
Sen är det en helt annan femma att leva efter detta – därför är det bra att ibland gå tillbaka till det självklara och få förklarat för sig varför du inte går ner i vikt eller varför du alltid går back 2000:- i månaden.
Jag gillar disciplin – märks det? ;)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: