Starta eget

Jag kommer vilja starta eget – det är målet. Även om det känns läskigt så är det en dröm jag kommer slutföra i framtiden. På Driftig.nu finns det jättemånga bra artiklar om företagande och allt som hör ämnet till. Jag har bra kontakt med de som driver det och jag tycker det är ett riktigt bra nätverk och verktyg för oss företagsamma!

Skribenten Anna-Karin Dahlin ger följande 5 tips till en starkare business:

1. Känn av din idé
Ingen vet mer om dina visioner än du själv. Våga finslipa, arbeta igenom och spetsa din affärsidé. Inspireras av människor omkring dig och låt andra berätta vad de tycker. Var inte rädd för kritik utan låt dig utmanas. Frågor som vilket värde företaget kan ge, vilka de tänkta kunderna är och vad din produkt/tjänst ska kosta ska du kunna svara på.

2. Vässa, vässa, vässa
Våga tänka utanför boxen för att nå unicitet i ditt företag. Sätt fingret på vad som är din verkliga roll på marknaden och lyft din affärsidé. Vad kan du göra för att engagera, för att positivt överraska och för att lyckas?

 3. Vad är på gång?
Omvärlden påverkar din affärsidé. För att du ska nå så långt som möjligt måste du veta hur du ska stå dig i konkurrensen. Få kunderna att välja ditt företag framför eventuella alternativ. Ta fram dina möjligheter och utveckla ditt erbjudande.

4. Vem är du och vem är ditt företag?
Härlig, trovärdig, kompetent. Avgör vilka värderingar ditt företag ska förknippas med. Som småföretagare blir du ditt företag personifierat. Så nå fram till dina kunder genom att bygga ett starkt personligt varumärke med positiv klang.

5. Lyft din affärsidé med en professionell profil
Finslipa på din hemsida och ditt grafiska uttryck. Om du själv inte är kompetent inom området anlita då någon som kan. Det kostar pengar, men är oftast värt varenda krona. Med en bra profil kan du låta företagets identitet bli en plattform för din idé.

Jag har en del grejer på gång som jag kommer bygga upp under flera månader så jag är väl förberedd när väl det stora steget ska tas! Det är så kul med företagande! :D

Business quote

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: